Tiina Lebane 17. juuni 2022 07:11
Hakklihapallid on teadagi hea amps nii soojaks kui külmaks eineks, nii oma perele kui külalistele. Grillil küpsevad vardasse torgatud pallikesed kiiresti – ole valvas, et nad liiga tumedaks ei tõmbu. Kui grillimiseks aega või ilma pole, küpseta pallid ahjus grillrežiimil. Päikesekuivatatud ja värske tomatiga dipikaste on hakklihapallidele lausa ideaalne kaaslane.

Koostisosad
500 g Veisehakkliha
100 g Hakitud kanasink
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Hakitud maitseroheline (till, petersell, sibulavarred)
1 spl Sinep
1 tk Muna
Sool
Must piupar
12 tk Puidust grillvarras
TOMATIDIPP
200 g Maitsestamata jogurt
10 tk Päikesekuivatatud tomat
1 tk Lihatomat
Sool
Must pipar

Valmistamine

36 tk

1. Pane puidust grillvardad 30 minutiks vee sisse likku.

2. Mõõda jogurt kõrgesse anumasse. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist, lõika ribadeks ja tõsta jogurti juurde. Töötle saumikseriga ühtlaseks seguks. Poolita tomat ja eemalda seemned, haki viljaliha väikesteks tükikesteks ja lisa kastmele. Maitsesta soola ja pipraga. Hoia kuni serveerimiseni külmas.

3. Pane hakkliha ja hakitud kanasink kaussi. Lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk ning maitseroheline. Lisa ka sinep ja muna ning maitsesta tugevalt soola ja pipraga. Sega tainas käega hoolikalt läbi. Vormi tainast käte vahel 36 lihapallikest. Lükka igasse vardasse 3 pallikest ja küpseta grillil või ahjus kuldseks.

4. Serveeri koos värske salati ja dipikastmega.