Taimetoidu retseptid
6. juuni 2022, 14:10

KOSUTUST ARGIPÄEVA | Vürtsikas nuikapsapüreesupp

Nuikapsas muutub kuumutades peaaegu magusaks ja püreestades kohevalt vahuseks. Vürtsi ja särtsu annab supile tšillikaste, näiteks Santa Maria roheline jalapenokaste. Kui nuikapsal on küljes kenad rohelised lehed, siis püreesta need värskelt koos supiga - nii ei lähe hea kraam raisku ja supp saab erksama värvi. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Nuikapsas
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Õli
0.8 l Vesi
1 tk Puljongikuublik
1 spl Heledad seesamiseemned
1 spl Mustad seesamiseemned
0.5 dl Roheline jalopenokaste (Santa Maria)
Sool
Must pipar
1 peotäis Mündilehed
4 spl Paks hapukoor

Valmistamine

1. Koori nuikapsad ja lõika ära puitunud osa, kui seda on. Loputa lehed ja tõsta kõrvale. Lõika viljad kuubikuteks.

2. Puhasta ja haki küüslaugud ning prae kuumas õlis minut aega. Lisa potti nuikapsakuubikud ning prae aeg-ajalt segades paar minutit. Vala potti vesi ja lisa murendatud puljongikuubik. Lase keema tõusta ja hauta umbes 20 minutit, kuni kapsakuubikud on täiesti pehmed.

3. Vahepeal rösti kuumal kuival pannil seesamiseemned kuldseks.

4. Tõsta pott pliidilt, lisa potti hakitud nuikapsalehed ja püreesta supp nuimikseriga ühtlaseks, kergelt vahuseks leemeks. Tõsta pott pliidile tagasi. Lisa jalapenokaste, sega hoolikalt ja kuumuta veel paar minutit, aga ära enam keema lase. Maitsesta supp soola ja pipraga.

5. Serveerides tõsta portsjonitele lusikatäis hapukoort ning puista peale röstitud seesamiseemneid ja hakitud münti.