Suvega käib kaasas grillimine ja üks lihtne marinaad ainetest, mis enamasti kodus olemas, on hädavajalik. See marinaad sobib nii sea-, kana- kui ka veiseliha maitsestamiseks. Kanna marinaad lihatükkidele vähemalt paar tundi enne grillimist või lase maitsestuda üle öö. Seda kiiremini liha grillil pehmeks küpseb.
Koostisosad
4 tk Karbonaatitükk
2 spl Õli
2 spl Ketšup
2 spl Mesi
2 spl Sinep
1 spl Sojakaste
2 tk Purustatud küüslauguküüs
Must pipar
Valmistamine
Sega kõik ained kokku. Tõsta lihatükid taldrikule ja määri pool marinaadist lihale. Keera tükid ringi ja määri ülejäänud segu teisele poole. Mudi käega, et segu paremini liha sisse läheks. Lase lihal paar tundi toatemperatuuril maitsestuda ja küpseta siis grillil. Võid ka ööseks külmkappi maitsestuma jätta. Tund enne grillimist võta liha toatemperatuurile.
Kommentaarid (0)