Tiina Lebane 9. juuni 2022 07:56
Hea seltskonnaamps jaanikuu pikkade õhtute veetmiseks! Kui räimed enne marinaadi panemist kergelt ahjus üle küpsetada, siis vajavad nad maitsestumiseks vaid paari tundi ja ongi söömisvalmis. Naturaalne õunasiidriäädikas annab räimedele pikantse ja magushapuka maitsenüansi. Paku kõrvale rukkileiba või keedukartulit. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 2 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
600 g Räimefilee
1 tl Purustatud must pipar
1 tk Keskmine punane sibul
1.5 tl Sool
MARINAAD
1 dl Vesi
2 dl Õunasiidriäädikas (Wösel)
2 spl Suhkur
1 tl Sool
2 tk Loorberileht
2 tl Sinepiseemned

Valmistamine

1. Mõõda marinaadiained potti, kuumuta keemiseni ja jäta jahtuma.

2. Patsuta räimefileed köögipaberiga kuivaks ja aseta liblikana küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nahaga pool all. Puista peale soola ja pipart ning voldi tagasi kokku. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit.

3. Puhasta sibul ja lõika õhukesteks rõngasteks. Lao räimed kaussi, pane sibularõngaid vahele ja peale. Vala marinaad kaladele ja tõsta paariks tunniks külmkappi maitsestuma.