Mõrušokolaadid - milline on parim?

Foto: kollaaž: (7x Kai Kodasma, Pexels)
Kai Kodasma 13. juuni 2022 11:34

Öeldakse, et pole paremat magusaisu leevendajat kui tükike tumedat šokolaadi. Kuigi piimašokolaad on paljude jaoks harjumuspärasem, on nende kahe koostises üks suur erinevus, mida on selgesti tunda ka maitses.

Nimelt on tumeda šokolaadi koostisosade hulgas kõige rohkem kakaod ja kõige vähem suhkrut. Piimašokolaadis domineerivad seevastu suhkur, kakaovõi ja piim, aga kakaod on selles õige väheke. 

Magusaisu vastu aitabki just šokolaadis sisalduv kakao. Seega — mida rohkem kakaod, seda vähem maiust tegelikult korraga sööma peab.

Ideaalne viis nautimiseks on murda tahvlist ruuduke, panna see keelele ja lasta suus aeglaselt sulada. Maitsele annab lisavarjundi lonksuke kuuma kohvi sinna kõrvale. 

Võtsime neljase seltskonnaga ette erinevaid tumedaid šokolaade ja lasime neil sõna otseses mõttes suus sulada.

Mis oli parim?

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad