Peaaegu BBQ liha

Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 18. juuni 2022 09:38

Käes on hoogne grilliaeg – ahvatlevad aroomid hõljuvad üle kogu maa. Just grill-liha lõhnad panevad teatud retseptorid kiiresti tööle ja tekitavad isu salapärase umami-maitse järele.

Bbq-liha valmistamine nõuab päris palju aega ja spetsiaalset ahju. Kuid kui lihatükk tavalises praeahjus enne pikalt madalal temperatuuril pehmeks küpsetada ja siis grillil mõnus suitsumaitse juurde anda ning kastmega moppida (üle pintseldada, glasuurida), on tulemus peaaegu nagu bbq. Grillitud köögiviljad sobivad nii liha, kana kui kala juurde alati.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad