Foto: Jana Olesk
Toiduuudised
28. juuni 2022, 11:26

MAITSEB OIVALISELT! Ülilihtne maasikasiirup ja nipp, et siirup jääks erkpunane!

Maasikatest saab teha kõiksugu mõnusaid moose, kuid ka hõrke siirupeid. Selle retsepti järgi valmiv siirup sobib ideaalselt jäätise peale, aga miks mitte ka kodust limonaadi maitsestama.

Vaja läheb:

  • 1 kg eestimaiseid maasikaid

  • 300 ml vett

  • iga mahlaliitri kohta 700 g suhkrut (eelista roosuhkrut, kõige parem ökoloogilist)

  • 1 väikse sidruni või 2 laimi mahla


Keeda siirupit nii:

1. Puhasta maasikad ning pane koos veega potti. Lase maasikad kiirelt keema tõusta ja tõsta pott siis tulelt. Jäta keedus kaane alla paariks tunniks tõmbama.

2. Seejärel vala maasikad sõelale ja kurna vedelik välja. Lase marjadel lihtsalt nõrguda, ära suru ega sega, sest muidu saad viljalihaga siirupi (kui sa seda just ei soovi).

3. Mõõda ära saadud mahla kogus. Selle järgi arvesta liitri mahla kohta 700 g suhkrut.

4. Lase mahl koos suhkruga keema, keeda umbes 10 minutit ja vahepeal riisu vajadusel vaht. Lõpus lisa tsitrusemahl. See on siirupis oluline komponent, sest tsitruseliste mahl ei lase maasikal oma imelist punast värvi kaotada!

5. Kui vahtu enam ei eraldu, vala siirup kuumalt eelnevalt steriliseeritud pudelitesse. Tore on kasutada väikseid erikujulisi pudeleid, sest siis saad siirupit suurepäraselt kingipakkidesse pista või siis kodus ühe maiustamiskorraga ära kasutada.


Retsepti järgi saad 3 väikest pudelit siirupit!