Foto: Jana Olesk
Jana Olesk 26. juuni 2022 14:29

Selle maasikamoosi teeb põnevaks sorts konjakit või brändit, mis just parasjagu käepärast on. See salalisandiga moosike sobib suurepäraselt jäätise ja juustukoogi juurde, aga väga mõnusalt maitseb ka otse purgist lusikaga süües – igatpidi viib keele alla!

Vaja läheb:

0,5 kg maasikaid

250 g moosisuhkrut või rafineeritud roosuhkrut

2 sl laimimahla

30 g purustatud mandleid

3 sl taimetõmmist, konjakit või brändit

Keeda maiust nii:

1. Puhasta maasikad ning pane väikse tilga vee (lihtsalt, et põhja ei kõrbeks) ja suhkruga potti.

2. Lase marjad keema, siis keera tuli väikeseks ja riisu keedes tekkiv vaht.

3. Lisa potti laimimahl ning keeda marju, kuni need hakkavad lagunema.

4. Sega hulka purustatud mandlid, siis keeda veel 5-7 minutit. Soovi korral võid pudrunuiaga maasikaid veidi tampida.

5. Tõsta pott tulelt, lisa naps ja sega korralikult läbi.

6. Jaga maius väikestesse puhastesse purkidesse ja sulge õhukindlalt.


Retsepti järgi saad 2 väikest purki moosi!