Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 3. juuni 2022 08:43
Kana ja coleslaw salatiga täidetud väikesed krõbedad tacod on mõnus suupiste. Taco taskud on valmistatud gyosa või wontoni tainast, mida leiab suuremate kaupluste sügavkülmakambritest. Need on krõbedaks küpsetatud ahjuvormi serval. Hea on seda teha keraamilise ahjuvormi serval, sest see on laiem ja sealt saab neid hõlpsalt kätte. Kestad võib juba varem valmis küpsetada ja täita vahetult enne söömist. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 16-20 minutit ahjus

Koostisosad
20 tk Gyosa või wontoni taina leht
2 tk Kanafilee
1 spl Hoisin kaste
2 tl Seesamiõli
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Sojakaste
2 tl Rriivitud ingver
1 punt Korindrilehed
COLESLAW SALAT
200 g Kapsas
1 tk Porgand
2 tk Rohelise sibula vars
1 tk Väike punane sibul
1 spl Õli
1 spl Valge veini äädikas
Sool
Suhkur
Must pipar
Magus tšillikaste serveerimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pintselda tainalehed mõlemalt poolt õliga. Lao suure ahjuvormi äärele nii, et keskkoht jääb äärele ja servad ripuvad üle ääre. Ära suru väga vormi vastu, sest täidise jaoks peab ruumi jääma.

2. Küpseta 8- 10 minutit, helepruuniks ja krõbedaks. Tõsta vormi servalt ära ja lase jahtuda.

3. Haki kanafileed üsna väikeseks. Sega tükid hoisin kastme, seesamiõli, purustatud küüslaugu, sojakastme ja riivitud ingveriga. Maitsesta soola ja pipraga. Prae pannil õlis 6-7 minutiga küpseks.

4. Riivi kapsas ja porgand jämeda riiviga. Lisa õhukesteks viiludeks lõigatud punane sibul ja hakitud roheline sibul. Sega hulka õli ja äädikas ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga.

5. Tõsta taco kestadesse kanafilee ja peale salat ning pane koriandrilehed. Serveeri kohe magusa tšillikastmega.