Brokoli orsoto
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Brokoli orsoto
Orsoto on risoto tummisem versioon, mis pärineb Veneetsia lähedalt ning valmib hoopiski odrakruupidest.
Vaja läheb
100 g odrakruupe
1 puljongikuubik või 2 spl puljongipulbrit
2 tl rapsiõli
1 tk porrulauk
2 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
Pool sidrunit
3 spl vett
400 g külmutatud brokolit
Valmistamine
1. Soovi korral pane päev enne valmistamist odrakruubid 1l vette seisma.
2. Kurna kruubid ja jäta soovi korral 500 ml vett alles.
3. Lõika porrulauk õhukesteks ribadeks ja kuumuta seda pannil 1tl õlis natuke aega.
4. Tõsta pool porrulauku mikserisse või kaussi.
5. Lisa pannile jäänud porrulaugule odrakruubid, 500ml vett ja puljongikuubik.
6. Lase 20 minutit vaikselt keeda.
7. Samal ajal kui odrakruubid pehmeks keevad, lisa ülejäänud porrulaugule hakitud basiilik, 1tl õli, sidrunimahl ja vesi ning purusta kas saumikseriga või nt kannmikseriga pastaks.
8. Kui odrakruubid on 20 minutit vaikselt keenud, lisa brokoli.
9. Keeda veel vaikselt 5-10 minutit kuni odrakruubid ja brokoli on pehmed.
10. Lisa eelnevalt tehtud pasta ja kuumuta veel kuni paar minutit.
Kommentaarid (0)