Võileivade retseptid
29. mai 2022, 07:33

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kevadine segasumma pesto

Maismaal, mis reostusest või lageraiest veel pääsenud, kikitavad tärkavad taimed oma miljonis rohelises toonis lehekõrvu. Nad on tulvil värskust ja vitamiine, mida sinugagi rõõmuga jagavad, kui sa ainult jaopärast võtad - nii palju, kui su oma perele ja armsatele kulub. Kevadine pesto on põhjamaine vitamiinipomm, mida saab kokku miksida kümnetest eri sorti rohelehtedest. Võimsa maitsega karulauk võib sellest vaid väikese osa moodustada, sest tugevaid maitsenoote jagub teistelegi. Jagan täna üht lihtsat toredat kombinatsiooni:

Vaja läheb (4-le)

  • 1 peotäis karulaugu lehti

  • 1 peotäis piimanõgese lehti koos õite ja varre pehmete osadega

  • 1 peotäis noori naadilehti või spinatit või peterselli või nurmenuku lehti

  • 3 spl (kuhjaga) kõrvitsaseemneid

  • 1 kuhjaga spl riivitud Parma (või muud kõva laagerdunud) juustu

  • 1 väiksema sidruni mahl

  • 1-3 tl vahtra-või kasesiirupit või mett (saab ka ilma)

  • 5 spl Extra Virgin külmpress oliiviõli

  • Vajadusel leiget vett - kui segu saab liiga paks.

Tee nii

Pane kõik komponendid peale õli blenderisse või mikserda saumikseriga peeneks. Seejärel lisa lusikas haaval õli ja blenderda edasi kuni saad mõnusa paksu moositaolise maiuse - nii, et ka tükikesed oleksid sees - siis on maitse nüansirikkam.

Kui segu on liiga tihke, lisa lihtsalt vett - mineraalvesi sobib ka oivaliselt. Pane purki ja hoia külmikus. Kestab nädalaid, kui sinna unustad. Targem tarvitada värskelt - on võimsam!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin