Tiina Lebane 2. juuni 2022 09:34
Nii lihtne, aga samas nii eriline ja toitev salat ainult kolmest koostisosast, millele annab pikantse maitse sinepi-õlikaste. Pannil näkileiva ja lõhe kuumutamine toob maitsed paremini välja, aga salat maitseb hästi ka siis, kui ajapuudusel pead kuumutamise etapi vahele jätma.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g Spinatilehed
100 g Must näkileib päevalilleseemnetega
150 g Kuumsuitsulõhe
KASTE
3 spl Hele pasamiäädikas
1 spl Vahtrasiirup
1 tl Teraline sinep
4 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kastmeks sega omavahel palsamiäädikas, vahtrasiirup ja sinep. Lisa osade kaupa ja segades hulka õli, maitsesta kaste soola ja pipraga.

2. Pese spinatilehed, nõruta ja kuivata.

3. Murra näkileivad sõrmede vahel väiksemaks. Kuumuta kuumal pannil segades umbes umbes 5 minutit. Tõsta kõrvale.

4. Lõika kala väiksemateks, suupärasteks tükkideks, ja kuumuta segades paar minutit pannil.

5. Vala kaste spinatile, sega läbi ja tõsta roheline taldrikutele. Pane peale lõhetükke ja näkileiba ning söö kohe.