Röstitud lillkapsa hummus
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Röstitud lillkapsa hummus
Valmista seda siidist ja mahedat hummust, kus kikerherneste asemel võtab koha sisse hoopis röstitud lillkapsas.
Vaja läheb
1 pakk külmutatud lillkapsast
2 küüslauguküünt
0.5 sidrunit
2 spl tahhinit
1 spl oliiviõli
soola ja pipart maitse järgi
Tee nii:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Tükelda lillkapsas. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Rösti ahjus ca 40 minutit. Vahepeal sega kord või kaks. Lillkapsas peaks lõpuks olema pruunikaks röstitud.
3. Puhasta küüslauguküüned, pane lillkapsaga kaussi ja püreesta saumikseriga ühtlaseks. Lisa tahhiini, oliiviõli ja 0,5 sidruni mahla.
4. Kui soovid pehmema tekstuuriga hummust, siis lisa veidi keedetud vett.
4. Sega läbi ja maitse!
5.Kasuta dipikastmena, leivamäärdena – või kuidas Sa tavaliselt hummust kasutad.
Kommentaarid (0)