Kiire taljesõbralik leib tatrast mooniseemnetega

Foto: Evelin Ilves
Evelin Ilves 22. mai 2022 09:49

Jagan täna teiega üht üllatuslikult lihtsat, samas nii väga meie armsa juuretisepätsi moodi leiva retsepti, mida ühes paastulaagris sõbrad jagasid – pärast põhjalikku keha ja meele puhastust otsivad kõik ju hõrku kergeid lahendusi, et lendlev samm kestaks kauem ja laseks meid justkui lennelda. Seda tervisest pakatava sisu toel.

Vaja läheb (4-le):

  • 500 ml rasvasemat keefirit

  • 350 g jämedamat tatrajahu

  • 1 tl söögisoodat

  • 1 tl meresoola

  • 1 spl vahtra- või kasesiirupit (või mett vms magusat – saab ka ilma)

  • 3 spl mooniseemneid

Tee nii:

Sega keefir söögisoodaga ja jäta 15 minutiks toatemperatuurile laagerduma. Seejärel sega sisse sool, magusasi ja jahu ning mooniseemned ja sega rahulikus tempos mõnus siidjas taigen. Kalluta see võiga või spreiõliga määritud leivavormi ja jäta taas 30 minutiks rätiku alla ootele, et ta saaks end hakata pisut puhevile ajama.

Kuumuta ahi 250 kraadile. Kui saad panna ka niiskust, lisa seda 10% või viska enne leiva ahju minekut ahju põhjale peotäis jääkuubikuid. Kuum aur aitab leivale krõbedat koorikut luua.

Küpseta leiba 45–50 minutit ja ongi valmis. Jahtuda võiks ta märja rätiku all, nii koor pisut pehmeneb.

Tõeliselt tore üllatus, et nii kärmelt nii maitsev ja toitev ent siiski tervist tootev päts valmis saab!

Naudi täiega nii soolaste kui magusate katetega!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin