Liha-paprikapallid spagettidega

Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 25. mai 2022 12:45
Lihapallid on üks igavesti hea ja universaalne roog, mis sobib kogu perele. Röstitud paprika annab pallidele maitsva ja mahlase lisanüansi. Pallidesse võib panna ka grillitud paprikat. Pikk koostisainete loetelu ei peaks hirmutama, sest valmistamine ei ole üldse nii keerukas. Võib ju kohe valmistada topeltkoguse, sest lihapalle on hea ka üles soojendada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 tk Peekoniviil
1 tk Küüslauguküüs
600 g Veise- või segahakkliha
1 tk Röstitud konservpaprika või grillitud paprika
0.75 dl Riivsai või panko
1 tk Muna
0.5 tk Sibul
0.5 dl Riivitud parmesan
0.5 tl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
TOMATIKASTE
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
1 tk Küüslauguküüs
3 tk Peekoniviil
1 spl Õli
1 tk Sibul
0.5 tl Jahvatatud paprika
2 dl Valge vein
1 tl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
Suhkur
PASTA
300 g Spagetid
1.5 spl Õli
SERVEERIMISEKS
4 spl Riivitud parmesani juust

Valmistamine

1. Lihapallide valmistamiseks töötle peekon saumikseriga pastaks. Pane kaussi, lisa purustatud küüslauk ja sega hulka hakkliha.

2. Haki paprika peeneks, sega koos riivsaia ja munaga hakklihasegusse. Lisa peene riiviga riivitud sibul, parmesan ja pune. Maitsesta soola ja pipraga. Lase 15 minutit seista.

3. Vormi märgade kätega u 2 cm pallid.

4. Valmista kaste. Püreesta tomatid ja küüslauk saumikseriga.

5. Prae peekon poti põhjas krõbedaks ja tõsta potist ära. Lisa potti 1 sl õli ja pruunista lihapallid mitmes jaos. Tõsta potist välja.

6. Pane potti hakitud sibul ja jahvatatud paprika. Hauta 5-6 minutit. Lisa vein ja keeda kuni maht väheneb poole võrra.

7. Lisa tomatipüree ja pune. Keeda kuni kaste pakseneb, 7-8 minutit. Maitsesta soola, pipra ja vähekese suhkruga.

8. Murenda praetud peekon väikesteks tükkideks ja sega koos lihapallidega kastme hulka. Kuumuta keemiseni ja hauta kuni lihapallid on läbi küpsenud, umbes 10 minutit. Maitsesta kaste veel soola ja pipraga, kui vaja.

9. Vahepeal keeda spagetid soolakas vees, kurna ja pane kaussi. Sega 1,5 sl õliga.

10. Tõsta taldrikutesse, pane peale lihapallid koos kastmega ja puista riivjuustu.