Köögiviljapannkoogid Korea moodi

Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
30. mai 2022, 07:23

TEISTMOODI ARGIROOG | Köögiviljapannkoogid Korea moodi (1)

Mõnusalt köögiviljaseid pannkooke Korea-pärase kastme ja pulkadega serveerides saab maitsva aasiapärase roa. Aga seda võib ka vabalt Eesti moodi hapukoore-majoneesi- või kodujuustukastmega süüa. Pannkoogid võib praadida nii suured kui ka väikesed, kuid mõlemal juhul on oluline, et tainas oleks pannile pandud õhukese kihina, siis küpsevad köögiviljad pehmeks. Sellest tainakogusest tuleb 4 suurt pannkooki. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 dl Nisujahu
4 spl Maisi- või kartulitärklis
2 tl Küpsetuspulber
1.5 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud kurkum
3 dl Vesi
1 tk Keskmine suvikõrvits
1 tk Väike bataat
1 tk Keskmine porgand
1 tk Sibul
2 dl Hakitud roheline sibul
Õli praadimiseks
DIPIKASTE
1 spl Sojakaste
1 spl Vesi
1 spl Riisiäädikas
1 tl Suhkur
1 tl Seesamiõli
0.5 tl Seesamiseemned

Valmistamine

1. Sega jahud, küpsetuspulber, sool ja kurkum. Lisa kloppides vesi ja sega ühtlaseks. Kui tainas on liiga paks, lisa veel veidi vett.

2. Koori suvikõrvits ja lõika tikkudeks. Koori porgand ja bataat, riivi jämeda riiviga või lõika ka tikkudeks. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks.

3. Sega köögiviljad taina hulka. Haki roheline sibul ja sega samuti taina hulka.

4. Sega kastme ained.

5. Pane tainas üsna õhukese kihina pannile ja prae pannkoogid õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

6. Praadida võib ka väikesed pannkoogid, aga mõlemal juhul on oluline, et see toimuks mõõdukal kuumusel, et köögiviljad jõuavad  pehmeks küpseda.

7. Suured pannkoogid lõika parajateks tükkideks, et neid on mugav kastmesse kasta. Serveeri kastmega.