Linnuliha retseptid
21. mai 2022, 10:35

GRILLIHOOAEG! Kanavardad küüslaugukastmega

Grillihooaeg kogub tuure! Kana on üks lihtsamini grillitav tooraine, selle kintsuliha jääb eriti pehme ja mahlane. Liibanonist pärit külm küüslaugukaste ehk toum sobib kanalihale nii kastmeks kui marinaadi. Majoneesi meenutav kaste on valmistatud munavalgetega. Kes toorest muna pelgab, võib munavalgete asemel panna maitsestamata jogurtit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 3 tundi külmkapis

Koostisosad
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Tomatipasta
1 spl Jahvatatud koriander
3 spl Õli
700 g Kanakintsuliha
4 tk Pita leiba või väikest lavasi
TOUM
6 tk Küüslauguküüs
2 tk Munavalge
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
3 dl Õli
Sool

Valmistamine

1. Kastme valmistamiseks töötle küüslauk, munavalged ja sidrunimahl saumikseriga ühtlaseks.

2. Nirista töötlemist jätkates vähehaaval hulka pool õlist. Kui kaste on ühtlaseks suristatud, siis nirista töötlemist jätkates hulka kogu õli. Maitsesta soolaga.

3. Sega sidrunimahl, tomatipasta, koriander ja veerand toumist suures kausis marinaadiks.

4. Tükelda kanaliha umbes 1,5 cm tükkideks, maitsesta soolaga ja pane marinaadi. Masseeri marinaadi sõrmedega kanatükkidesse. Pane vähemalt 3 tunniks (või kuni 12 tunniks) külmkappi.

5. Võta kana 1 tund enne grillimist toatemperatuurile soojenema.

6. Lükka kanatükid varrastele ja grilli 10-12 minutit. Soojenda grillil ka pita leivad või lavasid ja serveeri kanaga. Paku kastmeks juurde ka ülejäänud toum.