Nõgese-läätsesupp

Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
23. mai 2022, 08:57

ORGANISMI PUHASTAV LEEM | Nõgese-läätsesupp

Nüüd on aeg, mil jalutuskäigul metsa või tiirul koduaeda tasub kaasa haarata punt nõgeseid ja neid erinevatesse roogadesse kasutada. See on hinnatud ravimtaim, organismi puhastaja ja abiks näiteks rauapuuduse korral. Läätsedest ja nõgestest saab kokku ühe tummise ja toeka supi kuhu noored nõgeselehed sobivad väga hästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Läätsed
1 tk Suur sibul
1 spl Õli
1 tk Porgand
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Jahvatatud juustuköömned
1 tl Jahvatatud paprika
1 l Vesi või köögiviljapuljong
3 peotäit Nõges
3 tk Keskmine tomat
Sool
Must pipar
2 spl Hakitud petersell

Valmistamine

1. Loputa läätsed külma veega. Haki sibul ja kuumuta kastruli põhjas õlis kuldpruuniks.

2. Haki küüslauk ja riivi porgand, lisa sibulale ja prae õlis paar minuti. Lisa maitseained ja kuumuta läbi.

3. Pane potti läätsed, kuumuta teiste ainetega koos läbi ja lisa siis vesi või puljong.

4. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 30 minutit või kuni läätsed on pehmed. Lisa hakitud nõgeselehed ja tomatid.

5. Keeda veel 3-5 minutit. Timmi maitse soola-pipraga sobivaks ja lisa hakitud petersell.