Nõgese-läätsesupp
Foto: Jaan HeinmaaORGANISMI PUHASTAV LEEM | Nõgese-läätsesupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2 dl Läätsed
1 tk Suur sibul
1 spl Õli
1 tk Porgand
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Jahvatatud juustuköömned
1 tl Jahvatatud paprika
1 l Vesi või köögiviljapuljong
3 peotäit Nõges
3 tk Keskmine tomat
Sool
Must pipar
2 spl Hakitud petersell
Valmistamine
1. Loputa läätsed külma veega. Haki sibul ja kuumuta kastruli põhjas õlis kuldpruuniks.
2. Haki küüslauk ja riivi porgand, lisa sibulale ja prae õlis paar minuti. Lisa maitseained ja kuumuta läbi.
3. Pane potti läätsed, kuumuta teiste ainetega koos läbi ja lisa siis vesi või puljong.
4. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 30 minutit või kuni läätsed on pehmed. Lisa hakitud nõgeselehed ja tomatid.
5. Keeda veel 3-5 minutit. Timmi maitse soola-pipraga sobivaks ja lisa hakitud petersell.
Kommentaarid (0)