Kevadine roheline salat röstitud kikerhernestega
Foto: Jaan HeinmaaHEA LISAND VÕI KERGE EINE | Kevadine roheline salat röstitud kikerhernestega
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 20-30 minutit ahjus
Koostisosad
250 g Spargel
1 dl Külmutatud herned
2 peotäit Roheline salat
75 g Redised
100 g Salati- või feta juust
0.5 tk Avokaado
1 dl Röstitud kikerherned
1 dl Basiilikulehed
Sool
Must pipar
RÖSTITUD KIKERHERNED
1 dl Keedetud või konservkikerherned
Sool
1 tl Cayenne`i pipar, vürtsköömned või jahvatatud paprika
ÜRDINE VINEGRETTKASTE
0.5 dl Basiilikulehed
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl pluss riivitud koor (1 spl)
1 spl Valge veini äädikas
2 spl Oliiviõli
Valmistamine
1. Rösti kõigpealt kikerherned. Selleks kuumuta ahi 220 kraadini. Patsuta konserv- või keedetud kikerherned majapidamispaberiga hästi kuivaks. See on oluline, sest muidu ei küpse need krõbedaks. Eemalda kestad kui vaja.
2. Pane kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja nirista peale oliivõli. Rösti 20-30 minutit või kuni kikerherned on krõbedad. Võta ahjust ja puista kuumadele kikerhernestele peale peale soola ja meelepärast maitseainet- cayenne pipart, paprikat, juustuköömneid vms.
3. Murra sparglitel ära puitunud varreotsad. Keeda sparglit ja külmutatud herneid soolakas vees 1-2 minutit ja kalla üle külma veega.
4. Valmista kaste. Töötle ürdid, küüslauk, sidrunimahl ja -koor, äädikas, ja õli ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Sega pool kastmest sparglite ja hernestega. Maitsesta soola ja pipraga.
6. Viiluta redised. Koori avokaado, eemalda kivi ja viiluta viljaliha. Tükelda juust. Pane vaagnale salatilehed, siis spargli-hernesegu, viilutatud redised ja avokaado, juust, kikerherned ja basiilikulehed. Nirista peale ülejäänud kaste ja serveeri kohe.
Kommentaarid (0)