Jogurtiklimbid kirsikisselliga
Foto: Jaan HeinmaaNÄDALA MAIUS | Jogurtiklimbid kirsikisselliga
Koostisosad
JOGURTIKLIMBID
4 tk Želatiinileht
1 tops Maitsestamata jogurt (370-380g)
1 tk Väike laim
3 spl Suhkur
1 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
KIRSIKISSELL
400 g Külmutatud kirsid
4 dl Kirsimahl
2 spl Suhkur
2 spl Kartulitärklis
Valmistamine
1. Pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma. Tõsta jogurt kaussi ja sega suhkruga läbi. Riivi hulka laimikoor ja pressi mahl. Sega läbi.
2. Kuumuta 3 sl vett keemiseni ja sulata selles kuivemaks pigistatud želatiin. Vala vedel želatiin peenikese nirena jogurti hulka, samal ajal tugevalt segades. Tõsta segu kaanega anumasse ja pane vähemalt 4-5 tunniks külmkappi tarduma.
3. Tõsta kirsid, mahl ja suhkur potti. Lase keema tõusta ja keeda 2-3 minutit, lisa vanillisuhkur. Sega tärklis 2 sl külma veega ja nirista segu kisselli hulka, samal ajal segades. Kuumuta kissell keemiseni ja tõsta pott kohe pliidilt ära jahtuma.
4. Serveerimiseks jaga kissell kaussidesse ja tõsta märja lusikaga jogurtiklimbid peale. Kaunista riivitud laimikoorega.
Kommentaarid (0)