Pasta brokoli ja frikadellidega

Foto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 17. mai 2022 07:02

See mahlane pastaroog sobib argipäeva õhtusse imeliselt. Et roog valmiks veel kiiremini, kasuta külmutatud brokolit ning frikadelle.

Vaja läheb:

  • 1 sibul

  • 2 küüslauguküünt

  • 180 g pastat

  • 200 g külmutatud brokolit

  • 0.5 dl punast veini

  • 1 tl kuivatatud tüümiani

  • 1 tl kuivatatud oreganot

  • 0.5 tl suhkrut

  • soola, pipart maitse järgi

  • 200 g tomatipastat

  • 100 g taimset toorjuustu

  • 200 g frikadelli

  • 1-2 spl õli

  • kirsstomatei, taimset riivjuustu serveerimiseks

Valmistamine:

1. Haki sibul ja küüslauk.

2. Keeda pastat soolases vees vastavalt pakil olevale juhisele. Paar minutit enne aja lõppu lisa pastavette ka brokoliõisikud.

3. Pastat kurnates jäta umbes tassitäis pastekeeduvett alles.

4. Kuumuta sibulat õlis keskmisel kuumusel 3 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta veel paar minutit.

5. Lisa pannile punane vein, kuumuta mõned minutid.

6. Alanda kuumust, lisa maitseained ja tomatipüree. Kuumuta 5 minutit.

7. Lisa taimne toorjuust, sega ja lase toorjuustul sulada.

8. Lisa kastme hulka kurnatud pasta, brokoli, frikadellid ja 0,5 dl pastakeeduvett, sega ja kuumuta üheskoos 5 minutit.

9. Vajadusel lisa juurde pastakeeduvett ja/või soola.

10. Serveeri riivitud taimse juustu ja kirsstomatitega.