Pasta brokoli ja frikadellidega
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Pasta brokoli ja frikadellidega
See mahlane pastaroog sobib argipäeva õhtusse imeliselt. Et roog valmiks veel kiiremini, kasuta külmutatud brokolit ning frikadelle.
Vaja läheb:
1 sibul
2 küüslauguküünt
180 g pastat
200 g külmutatud brokolit
0.5 dl punast veini
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud oreganot
0.5 tl suhkrut
soola, pipart maitse järgi
200 g tomatipastat
100 g taimset toorjuustu
200 g frikadelli
1-2 spl õli
kirsstomatei, taimset riivjuustu serveerimiseks
Valmistamine:
1. Haki sibul ja küüslauk.
2. Keeda pastat soolases vees vastavalt pakil olevale juhisele. Paar minutit enne aja lõppu lisa pastavette ka brokoliõisikud.
3. Pastat kurnates jäta umbes tassitäis pastekeeduvett alles.
4. Kuumuta sibulat õlis keskmisel kuumusel 3 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta veel paar minutit.
5. Lisa pannile punane vein, kuumuta mõned minutid.
6. Alanda kuumust, lisa maitseained ja tomatipüree. Kuumuta 5 minutit.
7. Lisa taimne toorjuust, sega ja lase toorjuustul sulada.
8. Lisa kastme hulka kurnatud pasta, brokoli, frikadellid ja 0,5 dl pastakeeduvett, sega ja kuumuta üheskoos 5 minutit.
9. Vajadusel lisa juurde pastakeeduvett ja/või soola.
10. Serveeri riivitud taimse juustu ja kirsstomatitega.
Kommentaarid (0)