Prantsuse pannkoogid

Foto: Unsplash
Magustoidud
15. mai 2022, 10:47

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Prantsuse vanaema kiirpannkoogid martsipanikreemiga

Mõnikord on mõnusaks puhkepäeva hommikuks vaja midagi eriti lihtsat ja kiirestivalmivat. On päevi, kus kohe ei tahagi midagi keerukat ja kaunist valmistada. Möödunud pühapäev kukkus just selline välja - päike siras nii kutsuvalt, et kohe voodist välja hüpates oli tunne, et pigem tuleb mere poole jooksu panna kui kokkamisele kallist päikselist aega kulutada.

Ja nii tuligi meelde maailma kõige lihtsam pannkoogitegu, mis pealegi vananeva saia kenasti ära kasutab. Tordiks kirsil lisan tolle väidetavalt prantsuse vanaemadelt pärit kuivanud saiakontsude vääristamise ja uuele elule aitamise nipile juurde võrratult hõrgu martsipanikreemi retsepti. Seda kreemi saab edukalt ka tuuletaskutesse või croissanti sisse pritsida.

Vaja läheb (4-le):

  • 8 viilu head valget saia, võib olla poolkuivanud

  • 3 muna

  • 6 spl 10%-35% rõõska koort või täispiima

  • Terake soola

  • 1-2tl vaniljesuhrut või vaniljesiirupit

  • Kattekreemiks:

  • 300ml 35% rõõska koort

  • 100-120g martsipanimassi

  • 1 spl agar-agarit

  • Praadimiseks head taimeõli, kookosõli või gheed.

  • Kaunistuseks värskeid marju või lemmikmoosi.

Tee nii:

Sega munad vahukoore, soola ja vaniljesuhkruga mõnusalt segamini ja aja pann kuumaks.

Nüüd hakkame kohe saiast pannkooke praadima: kasta iga viil mõlemalt poolt korralikult muna-koore segusse ja prae kuumas õlis kärmelt mõlemalt poolt kuldseks.

Kui munasegu üle jääb, kalla need viimase pannitäie saiadele lihtsalt peale, saadki rikkalikumad koogid.

Kreemiks:

Aja paksu põhjaga kastmepannil või väikses potis koor keema ja riivi või pudista martsipanimass sinna sisse sulama. Kui segu on ühtlaseks sulanud, lisa juurde agar-agar - sega pidevalt ja mõnusalt! Kuumuta segades kreemi veel minut ja tõsta siis kõrvale jahtuma.

Toatemperatuurini jahtunud kreem tuleb veel vahustada ja imeline maius on valmis (vahustamiseks sobib saumikser või käsimikser)!

Naudi rustikaalset rikkust peene martsipani vahuga!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin