Kalatoitude retseptid
12. mai 2022, 10:58

KEVADINE KALAPÄEV | Ahjuräimed ja karrikartulid

See on lihtne ahjuroog kalast ja kartulist, mida on hea valmistada nädala sees õhtusöögiks, aga ka nädala lõpus saunaõlle kõrvale. Kui soovid, saad kalale õhukese krõbeda katte riivleivast ja riivitud parmesanist, ent ka ilma selleta on ahjuroog väga maitsev. Kõrvale sobib väga hästi mõni dipikaste või ka lihtne hapukoore-majoneesikaste, mis on kergelt maitsestatud karri ja sinepiga.

Koostisosad
500 g Räimefilee
Sool
Must pipar
700 g Kartulid
2 spl Oliiviõli
Värske tüümian
1 tl Karripulber
1 spl Riivitud parmesan, soovi korral
1 spl Riivleib, soovi korral

Valmistamine

1. Aseta räimefileed lõikelauale ning puista peale pisut soola ja pipart, jäta maitsestuma, kuni koorid ja küpsetad kartuleid.

2. Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks. Vala peale õli ja näpi tüümianilehekesi, lisa karripulber ja umbes 1 tl soola ja 0,5 tl purustatud pipart. Sega läbi ja vala sobiva ahjuvormi põhja. Küpseta 220-kraadises ahjus keskmisel siinil umbes 20 minutit.

3. Sega kokku riivitud parmesan ja riivleib, kui soovid kaladele krõbedat katet. Võta vorm ahjust välja, laota räimefileed kartulitele ja puista peale parmesani-riivleivasegu. Alanda ahjukuumus 200 kraadini ja küpseta rooha veel umbes 15 minutit.

4. Söö ahjukuumalt. Puista roale tüümianilehekesi ja paku kõrvale meelepärast dipikastet.