Tiina Lebane 13. mai 2022 08:37
Pooltiivad küpsevad kiiresti ning mesine kaste teeb need pealt ka isuäratavalt kuldpruuniks ja krõbedaks. Sama mesist kastet jätkub ka köögiviljadele ja nii valmib ahjus korraga nii lihakraam kui ka maitsev porgandi-fenkolilisand. See võib olla mõnus näpuroog ka järgmiseks filmi- või saunaõhtuks!

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 35 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Kana poolkoivad
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Mesi
1 tl Sool
3 spl Oliiviõli
300 g Porgand
300 g Fenkol

Valmistamine

1. Pane ahi 220 kraadi peale sooja.

2. Patsuta pooltiivad köögipaberiga üle ja tõsta kaussi. Puhasta küüslauk, lõika õhukesteks viiludeks ning sega kokku mee, soola ja oliiviõliga. Vala kaste kanatükkidele ja masseeri käega läbi, nii et kõik kanatükid oleksid meeseguga koos. Lase 10 minutit maitsestuda. Seejärel tõsta kanatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskel umbes 20 minutit.

3. Vahepeal koori porgandid. Lõika porgandid ja fenkol pikuti võimalikult õhukesteks ribadeks ning tõsta ahjuplaadile pooltiibade vahele, segades kergelt vedelaks soojenenud meeseguga läbi. Küpseta veel umbes 15 minutit. Serveeri ahjukuumalt.