Hõrk rabarberi Tosca kook emadepäevaks
Foto: Evelin IlvesEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Hõrk rabarberi Tosca kook emadepäevaks
Emadepäeval sobivad pidulauale kõik maailma koogid. Erilist armastust ja energiat kannavad aga oma kätega meisterdatud maiused. Jagan täna üht lihtsat klassikalist retsepti, mille tulemus on rikkalik, aga tee sinna lihtne ja tore teha. Kevadekuulutajana täidab koogi seekord rabarber, mis turgudel juba end ahvatlevalt pakub.
Vaja läheb:
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sidrun
100 g võid
Täidiseks:
400 g rabarberit, tükeldatud
2 tl Vana Tallinna või muud likööri või essentsi
Kattekreemiks:
150 g purustatud mandleid ja/või rohelisi pistaatsiaid
1 dl suhkrut
150 g võid
2 dl rõõska koort (35%)
0,5 dl pruuni suhkrut või tumedat siirupit
1 tl kaneeli
vaniljet maitseks
Tee nii:
Vahusta munad ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Seejärel sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu see ettevaatlikult segades munavahu hulka.
Nüüd sulata või ja sega sidrunist välja pressitud mahlaga. Vala või-sidruni segu taignasse ja sega käsivispliga ühtlaseks massiks.
Kõige lõpuks puista hulka tükeldatud rabarber. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit.
Sega kattekreemi jaoks kõik komponendid omavahel paksu põhjaga potis või kastmepannil. Kuumuta madalal kuumusel keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ning mõnusalt paksenenud. Seejärel vala kreem rabarberipõhjale ja küpseta 200kraadises ahjus veel 15 minutit. Jahuta ning lõika kook tükkideks.
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
* retsepti algse idee autor: Merlin Kütimaa
Kommentaarid (0)