Aasia köök
6. mai 2022, 07:56

TEE KODUS, SAAB ODAVAM JA MAITSVAM | Roheline veisekarri

Aasia köökides populaarne karri on paljude lemmik ka põhjamaades. Veiseliha tahab küll veidi pikemat haudumist, aga kuna maitsetel on seda enam aega kokku põimuda, siis on tulemuseks leebelt vürtsikas, toitev ja väga maitsev pajaroog. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 1,5 tundi hautamiseks

Koostisosad
500 g Pehme veiseliha
2 tk Sibul
20 g Ingver
2 spl Õli
Sool
Must pipar
2 spl Roheline karripasta
1 prk Kookospiim (400ml)
3 dl Puljong
300 g Värske kapsas
250 g Kirsstomatid
1 prk Kikerherned (400 ml)
2 tl Suhkur
0.5 tk Värskelt pressitud laimimahl
Värske koriander

Valmistamine

1. Lõika liha väiksemateks, u 3 cm kuubikuteks. Koori sibul ja ingver. Poolita sibul ja lõika viiludeks, haki ingver peeneks.

2. Kuumuta õli poti põhjas ja pruunista selles lihatükid üle. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa sibul ja ingver, sega ja kuumuta paar minutit. Lisa karripasta ja kuumuta segades minuti jagu. Vala potti kookospiim ja puljong, lase keema tõusta ja hauta liha madalal kuumusel kaane all umbes 1,5 tundi.

3. Lõika kapsas sektoriteks ja need umbes 2 cm tükkideks. Poolita tomatid. Vala kikerherned sõelale ja loputa külma veega, jäta nõrguma.

4. Kui liha on umbes 70 minutit haudunud, siis lisa potti kapsas ja hauta 15 minutit. Lõpuks lisa potti poolitatud tomatid ja nõrutatud kikerherned ning hauta veel 5 minutit. Maitsesta hautis suhkru ja laimimahlaga ja kui vaja, lisa veel soola ja pipart. Serveerides puista peale värsket koriandrit.