Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane 13. mai 2022 16:20

Tasub meeles pidada, et kalmaar tahab kas kiiret kõrget kuumust või pikalt haudumist – vahepealne kuumutamine jätab mereanni tekstuuri kummiseks. See aga tähendab, et siinne hõrk kalmaarisalat valmib ekstra kiiresti.

Tervete kalmaarituubide asemel võid kasutada ka juba viilutatud tuube ehk kalmaarirõngaid.

Tervete kalmaarituubide asemel võid kasutada ka juba viilutatud tuube ehk kalmaarirõngaid.

Vaja läheb (neljale kergeks eineks):

  • 2 koos kombitsatega kalmaari või 3 kalmaarituubi

  • 1 suur punane paprika

  • peotäis peterselli

  • 1 sidruni mahl + riivitud koor

  • 3 sl külmpressitud oliiviõli + serveerimisel peale niristamiseks

+

Lisaks:

  • soola-pipart

  • vokkimiseks õli

  • serveerimiseks saia või ciabatta’t

 

Valmista salatit nii:

1.     Kasutades külmutatud kalmaari, lase sel külmkapis sulada. Loputa sulanud kalmaar jooksva vee all üle ja patsuta köögipaberiga kuivaks.

3.     Lõika paprika ribadeks ja voki mõni minut kõrgel kuumusel õlis. Tõsta pannilt.

4.     Lisa pannile õli ja voki ka kalmaaritükke kõrgel kuumusel umbes 1 minut, kuni tükid on krussis jajumekad. Vajadusel tee seda mitmes jaos, et panni mitte üle koormata. Maitsesta kalmaar sidrunimahla ja soola-pipraga.

5.     Sega paprikaribad ja kalmaarid hakitud peterselliga. Riivi sekka ka sidrunikoor ja vala peale oliiviõli. Sega kõik läbi, vajadusel lisa veel soola-pipart. Naudi salatit soojalt või jahtunult saial, serveerides nirista salat veel üle oliiviõliga.

 Aega läheb 20 minutit + sulatamise aeg!