Taimetoidu retseptid
27. mai 2022, 07:09

MIDAGI ERITI MAITSVAT! Nuikapsa-carpaccio

See on midagi eriti maitsvat, kaunist ja pealegi tervislikku igale peolauale! Õhukesed nuikapsaviilud vajavad vaid minuti jagu blanšeerimist, et õige pisut pehmemaks ja maitselt veelgi õrnemaks muutuda. Laimi-õlikaste lisab värskust, õunatükikesed hapukust ja kalamari soolasust. Peale puista meele- või käepärast: söödavaid õisi, ürte, idusid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Väike nuikapsas (või 1 suur)
Sool
Must pipar
1 tk Värskelt pressitud laimimahl ning riivitud koor
0.5 tk Hapukas õun nt Granny Smith
3 cm Ingveritükk
1 spl Vahtrasiirup
6 spl Oliiviõli
1 tk Väike punane tšilli
50 g Punane kalamari
Ürdid ja söödavad õied kaunistuseks

Valmistamine

1. Koori nuikapsad ja lõika terava noaga hästi õhukesteks viiludeks. Kui sul on üks suur nuikapsas, siis lõika see kõigepealt pooleks ja siis poolkuukujulisteks viiludeks. Blanšeeri viilud kahes osas keevas soolaga maitsestatud vees umbes 1 minut. Kui viilusid ei õnnestunud väga õhukeseks lõigata, siis umbes 2 minutit. Vala viilud sõelale ja loputa külma veega. Nõruta ja tõsta viilud köögipaberile kuivama.

2. Riivi laimi koor ja pressi mahl. Haki pool rohelist õuna väikesteks tükikesteks ja tõsta lusikaga natuke laimimahla peale. Riivi laimimahla- ja koore hulka ingver, lisa vahtrasiirup ja oliiviõli, haki sisse tšilli. Maitsesta kaste soola ja pipraga.

3. Serveerimiseks tõsta nuikapsaviilud neljale väiksele või ühele suurele taldrikule. Tõsta peale õunatükikesed ja kaste. Jaga forellimari viiludele ja kaunista roog ürtide ja/või söödavate õitega.