Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Väike nuikapsas (või 1 suur)
Sool
Must pipar
1 tk Värskelt pressitud laimimahl ning riivitud koor
0.5 tk Hapukas õun nt Granny Smith
3 cm Ingveritükk
1 spl Vahtrasiirup
6 spl Oliiviõli
1 tk Väike punane tšilli
50 g Punane kalamari
Ürdid ja söödavad õied kaunistuseks
Valmistamine
1. Koori nuikapsad ja lõika terava noaga hästi õhukesteks viiludeks. Kui sul on üks suur nuikapsas, siis lõika see kõigepealt pooleks ja siis poolkuukujulisteks viiludeks. Blanšeeri viilud kahes osas keevas soolaga maitsestatud vees umbes 1 minut. Kui viilusid ei õnnestunud väga õhukeseks lõigata, siis umbes 2 minutit. Vala viilud sõelale ja loputa külma veega. Nõruta ja tõsta viilud köögipaberile kuivama.
2. Riivi laimi koor ja pressi mahl. Haki pool rohelist õuna väikesteks tükikesteks ja tõsta lusikaga natuke laimimahla peale. Riivi laimimahla- ja koore hulka ingver, lisa vahtrasiirup ja oliiviõli, haki sisse tšilli. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
3. Serveerimiseks tõsta nuikapsaviilud neljale väiksele või ühele suurele taldrikule. Tõsta peale õunatükikesed ja kaste. Jaga forellimari viiludele ja kaunista roog ürtide ja/või söödavate õitega.
Kommentaarid (0)