Foto: Jana Olesk
Hoidised
19. mai 2022, 12:48

HOIDISTAMINE: pähkline karulaugupesto parmesaniga

Karulauk on meil küll kaitstavate liikide nimistus, aga kui tema kasvualadel end viisakalt ülal pidada ning mitte ahneks minna, võid seda kevadist hõrgutist metsast korjata küll. Kel aga oma aed, võin öelda, et karulauk kasvab ka aias kenasti. Seemneid ja taimi istutamiseks leiab juba paljudest aiaäridest.

Vaja läheb:

300 g värsket karulauku

100 g spinatit

200 g  pähkleid, mandleid

150 g parmesani

150 g õli 

maitse järgi sidrunimahla

veidike soola

 

Sega pesto kokku nii:

1. Loputa karulaugu- ja spinatilehed vee all puhtaks ning lase neil veidike taheneda. Võid sellele õrnalt hästiimava räti või majapidamispaberiga kaasa aidata. Väga hea abiline on ka salatispinner, mis kiirelt üleliigse vee lehtedelt minema uhub.

2. Jahvata pähklid või purusta need üsna peeneks. Kasuta just seda abivahendit, mis sul kodus olemas on – blender, Tupperware juusturiiv vms.

3. Riivi parmesan.

4. Pane karulauk ja spinat koos õliga sügavamasse nõusse ning purusta neid saumikseriga, kuni tekib ühtlane toormass. Võid kasutada ka blenderit, aga kuna lehed on sitked tegelased, saab saumikseriga seda protsessi veidi paremini juhtida. Sutsu lihtsam on, kui lehti enne veidi peenemaks hakid.

5. Lisa lehemassile pähklid, parmesan, sool ja sidrunimahl. Sega kõik korralikult läbi ja jaga karpidesse või purkidesse.

Retsepti järgi saad neli 200 g purki pestot!

Pane ka külma!

Karulaugupestot saab väga hästi sügavkülmutada, nii et seda tasub teha natuke suurem ports ja mõned karbid kiirelt sügavkülmikusse ära peita. Nii saad pestot ka talvisel ajal nautida.