Pille Enden 29. aprill 2022 09:27
Miks mitte panna kevadisse juustukooki väärtuslikku rohelist! Laimimaitselises täidises ei jää nõges liiga tuntav, eriti siis kui serveerida kooki maasikatega. Koogitäidisesse võib nõgese asemel panna ka spinatit.

Koostisosad
PÕHI
100 g Digestiivküpsised
2 spl Suhkur
50 g Või
TÄIDIS
5 tk Želatiinileht
100 g Nõgeselehed
2 tk Värskelt pressitud laimimahl
600 g Maitsestamata toorjuust
1.5 dl Suhkur
2 tk Värskelt riivitud laimi koor
1.5 dl Rõõsk koor 35%
Maasikad serveerimiseks

Valmistamine

12 tk

1. Purusta küpsised, sega suhkru ja sulavõiga. Kata 20-22 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Pane želatiinilehed külma veega 10 minutiks likku. Kalla nõgeselehtedele keev vesi, pane sõelale, lase kuivemaks valguda ja jahtuda. Pigista veest võimalikult kuivaks. Püreesta koos laimimahlaga.

3. Hõõru toorjuust koos suhkruga pehmeks ja kohevaks, sega hulka nõgesepüree ja laimimahl.

4. Kuumuta 2-3 sl vahukoort kastrulis, sulata selles hästi kuivaks pigistatud zelatiinilehed. Vahusta ülejäänud koor.

5. Sega želatiin hoogsalt segades toorjuustu hulka. Siis sega hulka vahustatud koor. Tõsta segu vormi ja silu pealt. Pane vähemalt 8 tunniks, aga parem kui järgmise päevani, külmkappi tahenema.

6. Võta vormist, pane serveerimisalusele ja paku soovi korral maasikatega.