Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 22. aprill 2022 08:04
Kiires hiinapärases õhtusöögis mängib olulist rolli veiseliha. Et liha jääks pehme, peaks see olema võimalikult kvaliteetne steigitükk. Selle praadimiseks kulub üsna vähe aega. Munanuudlite asemel võib rooga panna ka riisi- või muid meelepäraseid nuudleid ja veiseliha asemel hoopis kanaliha.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g Munanuudlid
180 g Veisesteik
2 spl Rapsiõli
1 tk Väike punane sibul
1.5 cm Ingveri jupp
150 g Šampinjon
2 tk Küüslauguküüs
75 g Mungoa idandid
0.5 tk Tšillikaun
1 spl Sojakste
1 spl Riisiäädikas
4 tk Rohelise sibula vars
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele.

2. Lõika veiseliha peenikesteks ribadeks. Kuumuta pool õlist pannil ja prae liharibad suurel kuumusel 1 minutiga pruuniks. Tõsta pannilt ära ja maitsesta soola ning pipraga.

3. Vala pannil ülejäänud õli. Prae hakitud sibul ja ingver kiiresti läbi. Lisa pannile veidi vett, et need kõrbema ei läheks ja hauta 2-3 minutit.

4. Pane pannile viilutatud seened, hakitud küüslauk ja tšilli ning prae kuni seened on pehmed. Lisa idandid ja kuumuta läbi.

5. Sega sojakaste ja riisiäädikas 2 sl veega. Pane nuudlid pannile ja sega teiste ainetega läbi. Lisa kaste, hakitud roheline sibul ja veiseliha. Kuumuta läbi, maitsesta ja serveeri.