Aasia köök
23. aprill 2022, 13:12

NII HÕRK! Mini-kevadrullid köögiviljatäidisega

Hiinapärane suupiste on valmistatud seekord filotainaga ja krõbedaks praetud pannil. Külmutatud filotainast annab terava noaga väga hästi pooleks lõigata ja nii pole vaja tervet pakki üles sulatada, vaid võib sügavkülma jätmist korda ootama panna. Kui muidugi ei taha kohe topeltkoguse rulle valmistada. Rullide mini suurus on pannil küpsetamiseks sobiv seetõttu, et tainas küpseb nii korralikult läbi.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
225 g Külmutatud filotainas
TÄIDIS
2 tk Küüslauguküüs
1 cm Ingveri jupp
1 tk Porgand
0.5 tk Porrulauk
1 tk Paprika
75 g Kapsas
50 g Riisinuudlid
1 spl Õli
1 spl Sojakaste
1 spl (Magus) tšillikaste
1 spl Riisiäädikas
Sool
Õli praadimiseks
Magus tšillikaste serveerimiseks

Valmistamine

1. Sulata tainas. Kui see on sulanud, kata niiske rätiku või majapidamispaberiga.

2. Haki küüslauguküüned ja ingver. Lõika porgand, porru, paprika ja kapsas peeneteks ribadeks.

3. Vala riisinuudlitele peale keev vesi, lase 5 minutit pehmeneda ja kurna.

4. Kuumuta pannil õli ning prae küüslauk ja ingver kiirelt läbi. Lisa köögiviljad ja prae veel 2-3 minutit kuni need pehmenevad. Lisa lühemaks lõigatud riisinuudlid.

5. Vala peale soja- ja tšillikaste ning riisiäädikas, sega ühtlaseks. Maitsesta soolaga, kui vaja. Võta pliidilt ja jahuta.

6. Pane 1 tainaleht lauale. Pintselda õliga. Pane peale teine tainaleht ja pintselda ka õliga. Lõika 7-8 cm ruutudeks või ristkülikuteks.

7. Aseta igale ruudu ühte nurka või ristküliku serva 1 sl täidist. Keera ääred täidisele peale ja keera rulli. Hoia rulle pannile panemiseni niiske rätiku all.

8. Kuumuta rohkelt õli pannil. Pane rullid pannile lõikepool all ja prae rohkes õlis igast küljest kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega.