Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
800 g Kartul
100 g Külmutatud herned
30 g Karulaugulehed
1 tk Avokaado
2 tl Värskelt pressitud laimimahl
AVOKAADOMAJONEES
1 tk Suur Avokaado
1.5 spl Riisiäädikas
1 tl Sinep
1 dl Õli
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Pese koorega kartulid hoolikalt puhtaks ja keeda soolakas vees pehmeks. Kurna, loputa külma veega ja koori. Lõika 1 cm tükkideks.
2. Keeda herneid paar minutit. Seda võid teha ka koos kartulitega, lisades herned nende keetmise lõpus. Haki karulauk.
3. Valmista majonees. Selleks pane tükeldatud avokaado viljaliha, riisiäädikas, sinep, sidrunimahl ja veidi soola saumikseri kannu. Surista ühtlaseks kreemiks. Nüüd lisa töötlemist jätkates vähehaaval õli kuni saad parja paskusega majoneesi. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Poolita avokaado, eemalda kivi ja haki viljaliha. Nirista peale laimimahla.
5. Pane kartulid, herned, avokaado ja karulauk kaussi. Tõsta peale majonees ja sega õrnalt läbi. Maitsesta veel soola ja pipraga, kui vaja. Serveeri kohe. NB! Seistes majonees tumeneb.
Kommentaarid