Taimetoidu retseptid
25. aprill 2022, 12:12

ARGINE RÕÕM! Lihtne spagetivorm

Vormis küpsenud pastaroog meenutab pirukat, kuid sellel ei ole põhja. Muna-kooresegu annab roale erilise pehmuse ja mahlasuse. Lihtsatest ainetest valmistatud vorm peaks sobima kogu perele. Vorm maitseb kõige paremini ahjusoojana, aga seda saab ka uuesti ülessoojendada. Juurde võib serveerida värsket salatit. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
300 g Spagetid
4 spl Või + vormi määrimiseks
4 dl Tomatipüree
2 tl Kuivatatud pune
1 dl Riivitud parmesani juust
5 tk Muna
1.78 dl Köögikoor
0.5 dl Hakitud basiilikulehed + kaunistamiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Määri 22-23 cm pirukavorm võiga.

2. Keeda pasta soolakas vees vastavalt pakendil olevale juhendile al dente. Kurna ja tõsta kaussi.

3. Lisa 1sl võid ja sega kuni see on sulanud. Pane tomatipüree kastrulisse, kuumuta 2-3 minutit ja maitsesta soola, pipra ja punega. Sega spagettide hulka, lisa sekka ka riivjuust.  Tõsta ahjuvormi.

4. Klopi munad, koor ja 3 sl sulatatud võid lahti. Sega hulka hakitud basiilik, maitsesta soola ja pipraga. Vala spagettidele.

5. Küpseta 30-35 minutit või kuni munasegu on hüübinud. Serveeri soojalt basiilikulehtedega.