Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
22. aprill 2022, 10:10

NÄDALA MAIUS | Riisipuding õuntega

Piimaga keedetud riisipudingut leiab väga paljude rahvaste köögist. Siinses retseptis on riis maitsestatud vanilli ja sidruniga ning tehtud õhulisemaks eraldi vahustatud munakollaste ja -valgetega. Tulemuseks on tõesti suussulav maius kohevatest riisi- ning mahlastest õunakihtidest. Kasuta ümarateralist pudruriisi, sest see haudub kleepjalt pudruseks, mida selles roas just vaja ongi. Puding on parim valmistamise päeval.  

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 45-50 minutit ahjus

Koostisosad
7 dl Piim
200 g Pudruriis
0.5 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl ja riivitud koor
600 g Õunad
4 spl Rosinad
3 tk Muna
1 dl Suhkur
20 g Pehme või

Valmistamine

1. Kuumuta piim keemiseni, vala potti loputatud ja nõrutatud riis. Lisa sool, vanillisuhkur ja riivitud sidrunikoor, lase keema tõusta ja hauta riis pehmeks pudruks. Tõsta seniks jahtuma, kuni õunad ette valmistad.

2. Koori ja puhasta õunad ning lõika väikesteks tükkideks. Lisa rosinad ja sidrunimahl ning sega läbi.

3. Eralda munakollased ja -valged. Klopi munakollased koos suhkru ja pehme võiga kohevaks. Tõsta segu paari lusikatäie kaupa riisi hulka, sega hoolikalt. Vahusta munavalged ja sega osade kaupa riisiga.

4. Määri vähemalt 2-liitrine ahjuvorm seest võiga. Jaga riis ja õunad kihiti vormi, alustades ja lõpetades riisikihiga. Tõsta peale võitükikesed ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni roog on pealt kenasti kuldne. Lase veidi jahtuda ja puista peale rikkalik kiht kaneeli-suhkrusegu.