Pille Enden 5. mai 2022 07:08
Ülilihtsalt valmiv kalaroog passib kiire valmistusaja poolest argiõhtu roaks, aga suurepäraselt ka pidulikule lauale. Lõhe jääb kiirelt küpsetatuna mahlane ja sel ajal, kui kala ahjus, jõuab valmis tükeldada ka salati.

Koostisosad
800 g Nahaga lõhefilee
1 tk Sidrun
1 tk Punane sibul
Sool
Must pipar
KREEKA SALAT
0.5 dl Oliiviõli
1 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tl Kuivatatud pune
2 dl Feta juustu kuubikud
2 dl Poolitatud kirsstomat
12 tk Kalamata oliiv
2 tk Väike kurk
1 tk Punane sibul
2 spl Hakitud till

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 190 kraadini.

2. Sega suuremas kausis (et sinna saaks hiljem ka salati segada) oliiviõli, sidrunimahl, hakitud küüslauk ja pune. Maitsesta pipraga. Pane feta juustu kuubikud marinaadi. Kata toidukile või kaanega ja pane 10 minutiks külmkappi.

3. Lõika sidrun ja kooritud sibul õhukesteks viiludeks ja lao ahjuvormi või – plaadi põhja. Pane peale kalafilee ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta 15-20 minutit, sõltuvalt kala paksusest.

4. Lõika tomatid pooleks või sektoriteks. Viiluta oliivid, lõika kurgid kuubikuteks või viiludeks, haki sibul.

5. Pane tükeldatud ained kaussi feta kuubikute juurde ja sega õrnalt läbi.

6. Võta kala ahjust, tõsta juurde salat ja serveeri kohe.