Pille Enden 29. aprill 2022 06:49
Pehme sai, karulauk ja juust annavad kokku ühe vastupandamatu küpsetise! Karulaugust saab täidis küüslaugust mekki, juust sulab mõnusalt sisse ning küpseb pealt krõbedaks. Saia saab küpsetada lahtikäivas koogivormis, aga ka kõrgemate äärtega ahjuvormis.

Koostisosad
25 g Pärm
2 tl Suhkur
3 dl Käesoe vesi
6 dl Nisujahu
1.5 tl Sool
3 spl Oliiviõli + kausi ning taina pintseldamiseks
100 g Riivitud kõva või poolkõva juust
KARULAUGUPESTO
100 g Karulaugulehed
0.75 dl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine

8-12 tk

1. Pane karulaugulehed ja õli saumikseri kannu ning töötle peeneks püreeks. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Lahusta pärm koos suhkruga käesoojas vees. Lisa pool jahust ja sool ning sega ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu ja töötle läbi, lisa õli ja sõtku kuni saad ühtlase elastse taina. Tainas peaks jääma võimalikult pehme.

3. Pane tainas õliga pintseldatud kaussi, kata rätikuga ja lase 1-1,5 tundi soojas kerkida.

4. Kata 23-24 cm lahtikäiva vormi või ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga.

5. Kuumuta ahi 220 kraadini. Rulli tainas umbes 25 x 45 cm suuruseks ja 5-7 mm paksuseks ristkülikuks. Määri peale karulaugupesto ja puista ¾ riivjuustust. Keera pikemast küljest tihedalt rulli.

6. Lõika rull 3-4 cm juppideks ja pane need vormi lõikepool üleval. Kata rätikuga ja lase 20-30 minutit kerkida.

7. Pintselda pealt oliiviõliga ja puista ülejäänud juust. Küpseta 15-20 minutit kuni sai on pealt kuldpruun. Lase vormis 15-20 minutit jahtuda. Võta vormist ja serveeri.