Küpseta kohupiima - ja toorjuustukoogid aegsasti valmis, sest üleöö seistes muutuvad nad maitsvamaks.

Foto: Panthermedia
Kersti Eero 15. aprill 2022 17:15

Kas osta pasha tegemiseks kohupiima või kohupiimakreemi või kohupiimapastat? Ehk võtta ricotta? Või proovida pigem toorjuustu, kodujuustu või Islandi kohupiima skyr’i? Aga mis passiks kõige paremini küpsetamiseks? Selgitab Valio Eesti ASi turundus- ja tootearendusjuht Nele Jõemaa.

Tegelikult on nende toodete valmistamine suures plaanis sarnane. Esmalt võetakse piimapõhine toore – koor, piim, lõss või vadak – ja lisatakse juuretis, mis siis selle kalgendab. Samas struktuurilt ja maitselt on need siiski erinevad tooted, sest erinevad nii toore kui ka kasutatav juuretis. Samuti erineb kalgendi edasine töötlus.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99