Küpseta kohupiima - ja toorjuustukoogid aegsasti valmis, sest üleöö seistes muutuvad nad maitsvamaks.

Foto: Panthermedia
Kersti Eero 15. aprill 2022 17:15

Kas osta pasha tegemiseks kohupiima või kohupiimakreemi või kohupiimapastat? Ehk võtta ricotta? Või proovida pigem toorjuustu, kodujuustu või Islandi kohupiima skyr’i? Aga mis passiks kõige paremini küpsetamiseks? Selgitab Valio Eesti ASi turundus- ja tootearendusjuht Nele Jõemaa.

Tegelikult on nende toodete valmistamine suures plaanis sarnane. Esmalt võetakse piimapõhine toore – koor, piim, lõss või vadak – ja lisatakse juuretis, mis siis selle kalgendab. Samas struktuurilt ja maitselt on need siiski erinevad tooted, sest erinevad nii toore kui ka kasutatav juuretis. Samuti erineb kalgendi edasine töötlus.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon