Foto: Kollaaž (Marit Soobik, Eva Pärtel)
Toiduuudised
15. aprill 2022, 07:15

MUNAPÜHADEST PORGANDIPÜHAD: porgandist on saanud küpsetistes tugev tegija

Pühadelauale võiks küpsetada koogi või teha tordi, kuhu peale kohupiima või toorjuustu kuulub ka porgand. Porgand teeb küpsetise mahlamaks ja tervislikumaks. Ega siis asjata porgandikoogid kogu maailmas populaarse ole - 3. veebruaril tähistatakse isegi rahvusvahelist porgandikoogi päeva. Aga porgandikoogiga sobib tähistada ka lihavõtteid, sestap järgnevalt leiavad oma retsepti nii omnivoorid kui veganid.

„Munadepühad on ju laste lemmikud, mistõttu kindlasti värvime keedumune,“ ütleb Perenaise Pagariäri ja Perenaine.ee eestvedaja Eva Pärtel. Lisaks seisab tema pühadelaul kindlasti mõni temaatiliste kaunistustega magus kook või tort, kuhu peale kohupiima või toorjuustu kipub kuuluma ka porgand.

Edasi lugemiseks: