Taimetoidu retseptid
4. mai 2022, 12:13

MIDA PAKKUDA OOTAMATUTELE KÜLALISTELE? Kartulisuupisted argi- ja pidupäevaks

Argine kartul muutub õige lihtsalt maitsvaks ja toitvaks suupisteks, seejuures kiiresti, eriti kui kartulid on varem valmis keedetud. Kui tahad peret või külalisi kostitada, siis pane varem kõik valmis ja kui sööjad kohal, tõsta ahju küpsema. Kartulisuupisted on parimad ahjusoojalt. 

Koostisosad
8 tk Keskmine kartul, koorega keedetud
2 tk Keskmine tomat
1 pk Mozzarella (a 125g)
8 tl Pohlamoos (pluss natuke peale)
1 pk Camemberti juustu (a 120 g)
4 tk Ananassiviil (või 1 keskmine õun)
8 tk Õhuke singiviil
8 tk Õhuke juustuviil
8 tl Pesto
Värsked ürdid

Valmistamine

24 tk

1. Koori keedetud kartulid ja lõika pikuti umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks (24 tk). Tõsta kartuliviilud küpsetuspaberile ahjuplaadil.

2. Lõika tomatid kokku 8 viiluks. Samamoodi lõika 8 viiluks ka mozzarella-pall ja Camemberti juust. Poolita ananassiviilud, nii et saad 8 poolikut või lõika õun 8 viiluks. Kata 8 kartuliviilu tomato ja mozzarella`ga, 8 kartulile tõsta pohlamoosi ja Camemeberti, ülejäänud 8 kartulile tõsta ananassitükk või õunaviil ning singi- ja juustuviil.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

4. Aseta suupisted vaagnale. Tõsta tomati ja mozzarella`ga ampsudele pestot ja pohlamoosi-Camemebertiga viiludele veel veidi moosi. Puista peale värskeid ürte, näiteks punet või basiilikut, ja serveeri kohe.