Kung Pao baklažaan

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
5. aprill 2022, 07:34

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kung Pao baklažaan

Kes meist ei tunneks vahel, et tahaks mõne tuntud hiina kiirtoidukoha mõnusat kleepuvat rooga süüa? Meie soovitame teha ise üks palju tervislikum, ent sama maitsev toit.

Vaja läheb:

  • 340 g baklažaani (kuubikuteks hakitud)

  • 1 paprika (tükeldatud)

  • 1 spl küüslauk (pressitud)

  • 2 spl maisitärklist

  • 4 spl soja- või tamari kastet

  • 6 spl vett

  • 2 tl valge veini äädikat või riisiäädikat

  • 3 tl magustajat (vahtrasiirup, agaavinektar, suhkur või stevia)

  • peeneks hakitud maapähkleid ja rohelist sibulat kaunistuseks

  • soovi korral seesamiseemneid, purustatud tšillihelbeid

Tee nii

1. Sega maisitärklis veega ja lase sel täielikult lahustuda, seejärel vispelda juurde kõik koostisosad, välja arvatud baklažaan, paprika, maapähklid ja roheline sibul.

2. Vala pool kastmest baklažaani- ja paprikatükkidele, ülejäänud kaste jäta ootele.

3. Aseta baklažaani-paprika-kastmesegu tunniks külmikusse marineerima (kui Sul on kiire, siis võid selle sammu vahele jätta, kuid roog tuleb parem, kui marineerimiseks aega jääb).

4. Vala pannile veidi õli ja pruunista kõik koostisosad peale rohelise sibula ja pähklite keskmisel kuumusel pidevalt segades.

5. Pruunista, kuni baklažaan ja paprika on pehmed.

6. Lisa kaunistuseks pähklid ja roheline sibul ning serveeri aurutatud riisi, nuudlite või muu meelepärasega.