Tiina Lebane 11. aprill 2022 12:15
Kergeks õhtusöögiks piisab vahel vähesest: rohelised salatilehed, magusad minitomatid, kreemjas mozzarella ja hea pasta. Näiteks mahedaid läätsemakarone, nagu pildil näha. Kevadel, kui virguv organism vajab rohkem vitamiine, lisa kindlasti ka vürtsikaid ja krõmpsuvaid idusid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 20 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
300 g Meelepärane pasta
Sool
250 g Minitomatid
2 pk Mozzarella-kirsid (a 125g)
Erinevad salatilehed (või pool jääsalatit)
Idud
KASTE
6 spl Valge veini äädikas
0.5 tl Suhkur
Purustatud must pipar
6 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vastavalt pakendil olevale juhendile pehmeks. Vala pehme pasta sõelale nõrguma ja seejärel kaussi.

2. Kuni pasta keeb, valmista ette ülejäänud ained: poolita tomatid ja mozzarella-kirsid, rebi salatilehed tükkideks. Kastmeks sega äädika hulka suhkur, pipar ja veidi soola ning klopi hulka oliiviõli.

3. Vala kaste makaronidele, lisa ülejäänud salatiained ja sega kergelt läbi. Lase umbes 20 minutit maitsestuda, jaga portsjoniteks ja puista peale rohkelt idusid.