Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
9. aprill 2022, 13:57

AHVATLEV NII SILMALE KUI KA KÕHULE | Juurviljapirukas palsamikreemiga

Seemneid ja pähkleid sisaldav tainas ning mädarõikakreem sobivad juurviljadega eriti hästi. Mida erivärvilisemaid juurvilju lisad, seda ahvatlevama ampsu aga saad, seda nii silmale kui ka kõhule. Palsamikreemitriibud lisavad efekti ja pikantset, viimistletud maitset.  

Koostisosad
TAINAS
3 dl Nisujahu
1 dl Mandlijahu
0,5 dl Hakitud mandlid
3 sl Kõrvitsaseemned
0,5 tl Sool
1 tk Munakollane
100 g Toasoe või
2 sl Külm vesi
TÄIDIS
1 tk Bataat (u 350 g)
1 tk Pastinaak (u 150 g)
1 tk Toores peet (u 150 g)
1 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 sl Õli
1 tl Sool
200 g Mädarõikatoorjuust
150 g Hapukoor
2 sl Palsamikreem peale

Valmistamine

8 tk

1. Esmalt tee tainas. Sega kausis kõik kuivad ained. Lisa munakollane ja pehme või ning sega puruseks seguks. Lisa vett vaid nii palju, et saad puru ühtlaseks tainaks kokku sõtkuda. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.

2. Koori bataat, pastinaak peet, sibul ja küüslaugud. Lõika juurviljad kuubikuteks ning sibul ja küüslaugud õhukesteks viiludeks. Sega kausis kõik läbi, lisa õli ja sool ning sega veel.

3. Sega kokku toorjuust ja hapukoor ning määri pirukapõhjale. Vala peale juurviljad. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni juurviljad on pehmenenud. Enne serveerimist triibuta palsamikreemiga.