Külm tort „Troopika“

Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
8. aprill 2022, 09:25

LIHAVÕTTENÄDALA KOOK | Külm tort „Troopika“

Paras segadus selle kerge kevadise tordiga: nimeks “Troopika”, aga tegelikult on tegu koogiga, mis küpsetamist ei vaja. Küll aga leiab troopikat koostisest ananassitükkide ja kookoshelveste näol. Suhkrut ei ole vaja lisada, selle eest hoolitsevad ananass ja vanillikastmepulber. Tulemuseks on pisut eksootiline, aga tõeliselt maitsev tort kogu pere rõõmuks!  

Koostisosad
PÕHI
1 pakk Kalev Ekstra küpsiseid (180 g)
1 dl kookoshelbeid
100 g võid
TÄIDIS
1 prk ananassitükkke siirupis (500–600 g)
400 g vanilliga toorjuustu
1 dl kookoshelbeid
1 dl rõõska koort 35%
1 prk vanillikastmepulbrit Ekströms (u 45 g)
PEALE
1 dl rõõska koort 35%
1 dl kookoshelbeid
kirssananassi ja kokteilkirsse

Valmistamine

12–16 tk

1. Purusta küpsised, lisa kookoshelbed ja sulatatud või ning sega läbi. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpetuspaberiga. Vala küpsisemass vormi ja suru tihedalt vastu põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Nõruta ananassitükid ja lõika väiksemaks. Tõsta toorjuust kaussi, lisa ananassitükikesed ja kookoshelbed. Vahusta koor pehmeks vahuks ja sega osade kaupa toorjuustusegu hulka. Kõige viimaseks sega täidisesse osade kaupa ka vanillikastmepulber. Kui täidise maitset proovid, siis kindlasti puhta lusikaga, millega sa ei sega. See on oluline, sest kui süljeensüümid satuvad kastmepulbriga täidisesse, võib see liiga vedelaks muutuda.

3. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ja silu pealt ühtlaseks. Tõsta 3–4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tahenema. Enne serveerimist rösti 1 dl kookoshelbeid kuldseks, vahusta koor. Võta tort vormist välja, kata vahukoore ja röstitud kookoshelvestega ning kaunista kirssananasside ja kokteilkirssidega.