ERITI EDEV PIKKPOISS | Hakkliharull soolaseente ja suitsujuustuga
Kogus: üheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 30 minutit (või rohkem) külmas + 45-50 minutit ahjus
Koostisosad
500 g Soolaseened
1 tk Sibul
Õli praadimiseks
1.5 dl Riivsai
1.5 dl Jahtunud puljong või vesi
3 tk Muna
2 spl Väikesed kapparid
2 spl Sinep
1.5 tl Sool
1 tl Kuivatatud rosmariin
1 tl Purustatud must pipar
700 g Hakkliha
200 g Suitsujuustu
PEALE
3 tk Keskmine sibul
Või praadimiseks
Kapparid
Valmistamine
1. Nõruta seened ja haki peenemaks. Puhasta ja haki sibul ning prae pannil kuumas õlis klaasjaks. Lisa seened ja kuumuta umbes 5 minutit, tõsta jahtuma.
2. Mõõda riivsai ja vedelik suurde kaussi, sega läbi. Sega ükshaaval hulka munad, seejärel kapparid, sinep, sool, rosmariin ja pipar. Lisa hakkliha ja jahtuda jõudnud sibula-seenesegu ning sõtku kätega ühtlaseks tainaks. Kata kauss kaane või toidukilega ja tõsta vähemalt 30 minutiks või järgmise päevani külmkappi tahenema ja maitsestuma.
3. Määri küpsetuspaber kergelt õliga. Tõsta hakklihamass paberile ja patsuta (märjade) kätega umbes 30 x 35 ristkülikuks. Lõika suitsujuustukang õhukesteks viiludeks, tõsta need hakklihale ja keera mass küpsetuspaberi abiga lühemast küljest alates rulli. Tõsta rull koos küpsetuspaberiga ahjuvormi, jälgi, et liitekoht jääks allapoole.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 45-50 minutit. Vahepeal koori sibulad ja lõika ratasteks. Kuumuta pannil võid ja prae selles sibularõngad pehmeks, maitsesta vähese soolaga. Serveerides kata hakkliharull sibularõngaste ja nõrutatud kapparitega.
Kommentaarid (0)