Võileivade retseptid
1. aprill 2022, 09:07

NII MÕNUS! Hernepesto

See on täistaimne, kerge ja väga maitsev leivakate, mis sobib hästi ka köögiviljade, leiva- või maisikrõpsudega dippimiseks. Hernevõrsed lisavad hernemaitset, aga võid kasutada ka ainult aedsalati või spinati rohelisi lehti. Kui tahad pestot külalistele pakkuda, võid selle julgelt eelmisel päeval valmis teha ja kinnises anumas külmkapis hoida, maitsega ei juhtu midagi. 

Koostisosad
150 g Külmutatud herned
1 tk Küps avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud laimimahl
3 tl Tahiini
0.5 tl Sidrunipipar
Sool
4 tk Hernevõrseoks
4 tk Roheline salatileht

Valmistamine

4 dl

1. Mõõda herned kaussi ja vala peale nii palju leiget vett, et herned on kaetud − 5-6 minutiga on herned sulanud.

2. Nõruta herned sõelal ja vala mikserianumasse. Koori avokaado ja lõika viljaliha tükkideks. Tõsta avokaadotükid herneste juurde ja pigista peale laimimahla. Lisa tahini, pipar ja veidi soola. Rebi hernevõrsed ja salatilehed tükkideks ja lisa ülejäänud ainetele. Töötle kõik saumikseriga ühtlaseks seguks.

3. Söö kohe või tõsta kaanega anumas külmkappi ootele.