Köögiviljahautis herne, tomati ja fetaga

Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
9. mai 2022, 12:52

RANNAHOOAJAKS VALMISTUDES: köögiviljahautis herne, tomati ja fetaga

Seda hautist võib südamerahuga süüa iga tervisliku toidu sõber või kaalujälgija või isegi vegan. Köögiviljad hauduvad pehmeks oliiviõlis ja tomatimassis, mille saab värskeid tomateid riivides. Kes soovib, puistab portsjonile peale mõnusalt soolakat fetat ja haukab head juuretisesaia kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Punane sibul
3 tk Porgand (u 300g)
3 tk Kartul (u 300g)
4 tk Keskmine tomat (u 350g)
3 spl Oliiviõli (pluss 3spl)
1 spl Tomatipasta
400 g Külmutatud herned
Värske petersell
Sool
Purustatud must pipar
100 g Feta

Valmistamine

1. Koori sibul ja haki. Koori porgandid ja kartulid ning lõika kuubikuteks. Poolita tomatid ja riivi pehme sisu kaussi, kuni riivile jääb ainult koor, seda ära kasuta.

2. Kuumuta poti põhjas 3 sl õli, lisa sibulad ja hauta klaasjaks. Nüüd lisa potti porgandi- ja kartulitükid ja tomatipasta. Sega läbi ja kuumuta 3-4 minutit. Lisa riivitud tomatid ja nii palju kuuma vett, et köögiviljad oleksid vaevu kaetud. Vett on vaja just nii palju, et köögiviljad saaksid haududa. Vesi peab haudumise käigus aurustuma ja roog ei tohiks jääda vesine. Hauta rooga kõrgemal kuumusel ilma kaaneta umbes 15 minutit, kuni porgandid hakkavad pehmenema.

3. Lisa potti herned, hakitud maitseroheline ja 3 sl oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga ning hauta kaane all madalal kuumusel veel umbes 10 minutit. Serveerides puista peale fetatükke.