Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
12. aprill 2022, 07:54

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Üleküpsetatud peediviilud

Vahelduseks meie kallile kartulile valmista kala või liha kõrvale hoopis hõrk peedivorm. Poest ostetud keedupeediga teed roa väiksema ajakuluga, aga ise keedetud peedil, eriti veel talust toodul, on ikkagi parem ja magusam maitse. Just selle magusa maitse pärast lisa munasegusse kindlasti ka veidi lahjat äädikat ja üsna julgelt soola-pipart, mis hiljem kõik kokku loovad pikantselt ahvatleva maitsekoosluse.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Terved keedetud peedid
2 tk Muna
150 g Maitsestamata jogurt
3 dl Köögikoor 20%
2 spl Valge veini äädikas
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Jahu või maisitärklis (kujaga lusikas)
0.5 tl Sool
0.75 tl Purustatud must pipar
5 spl Riivitud parmesan
15 g Või

Valmistamine

1. Lõika peedid pooleks ja edasi umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Määri ahjuvorm kergelt õliga ja tõsta peediviilud vormi.

2. Klopi munad lahti, lisa jogurt, köögikoor ja äädikas ning vispelda segu läbi. Lisa purustatud küüslauk ja jahu ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormi peetidele. Puista üle riivitud parmesaniga ja tõsta peale võitükikesi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni roog on kohev ja kerkinud ning pealt kuldne.