TAIMNE PÄEVARETSEPT | Üleküpsetatud peediviilud
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30-35 minutit ahjus
Koostisosad
500 g Terved keedetud peedid
2 tk Muna
150 g Maitsestamata jogurt
3 dl Köögikoor 20%
2 spl Valge veini äädikas
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Jahu või maisitärklis (kujaga lusikas)
0.5 tl Sool
0.75 tl Purustatud must pipar
5 spl Riivitud parmesan
15 g Või
Valmistamine
1. Lõika peedid pooleks ja edasi umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Määri ahjuvorm kergelt õliga ja tõsta peediviilud vormi.
2. Klopi munad lahti, lisa jogurt, köögikoor ja äädikas ning vispelda segu läbi. Lisa purustatud küüslauk ja jahu ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormi peetidele. Puista üle riivitud parmesaniga ja tõsta peale võitükikesi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni roog on kohev ja kerkinud ning pealt kuldne.
Kommentaarid (0)