Ukraina juustukook
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Ukraina juustukook (3)
Teisipäevaga saab Ukraina rahvusköögi kuu läbi ning viimaseks retseptiks on Ukraina juustukook. See lihtne siidise tekstuuri ning šokolaadiglasuuriga Lääne-Ukrainast pärit juustukook on tõeline kevadine hõrgutis.
Vaja läheb
500 g tofut
400 ml kookospiima
200 g suhkrut
0,5 tl soola
2 tl vanilliekstrakti
1 laimi koor ja mahl
30 g maisitärklist
100 g tumedat šokolaadi
1 tl kookosõli
Tee nii
1. Soojenda ahi 160 kraadini.
2. Määri keeksivorm rasvainega.
3. Mikserda omavahel ilusti kokku tofu, kookospiim, suhkur, sool, vanilliekstrakt ning laimi koor ja mahl.
4. Vajadusel võid lisada veel suhkrut, vanilli või laimi.
5. Lisa maisitärklis ja mikserda segu ühtlaseks.
6. Kalla segu vormi ja koputage veidi laual, et saada lahti õhumullidest.
7. Küpseta 40-50 minutit kuni juustukook on tahenenud.
8. Lase vormis täielikult jahtuda ja aseta 3-4 tunniks kuni üleöö külmkappi.
9. Sulata veevannil šokolaad ja kookosõli. Sega ilusti kokku.
10. Kalla šokolaadisegu juustukoogile.
11. Pane juustukook veel 10 minutiks külmkappi, et šokolaadisegu taheneks ja serveeri.
12. Kuumuta nuga enne lahti lõikamist, et šokolaadiglasuur ei murduks.
Kommentaarid