Küüslaugud

Foto: Unsplash
Toiduuudised
18. jaanuar 2023, 15:34

Artikkel ilmus esmakordselt 03.04.2022

KÜÜSLAUGUGA KOKKAMISE VEAD: ega sina nendes süüdi pole? Küüslauk on kasulik ja maitsev, kui õigeid lihtsaid nippe kasutada

Küüslauku on vaat et asendamatu osade toitude rikastaja, kuid paraku ei oska paljud meist selle imelise vilja omadusi täies ulatuses ära kasutada. Küüslauku valesti kasutades röövid oma toidult loodetud hõrgu maitse ja tervislikud omadused.

Tänu tugevale põletikuvastasele toimele on küüslauk hädavajalik erinevate külmetushaiguste puhul. Küüslaugust on abi nii bakteriaalsete kui ka viiruse põhjustatud haiguste puhul. Ühes katses täheldati, et ainuüksi purustatud toore küüslaugu lõhn tapab baktereid kuni 20 cm raadiuses 4 tunni vältel. Lisaks on väidetud, et küüslauguekstraktid hävitavad mitmeid antibiootikumidele  resistentseid baktereid.

Küüslauguga kokkamisel tuleb aga silmas pidada teatud knihve, et taime head omadused kahjustada ei saaks.

Edasi lugemiseks: