Küüslaugud
Foto: UnsplashArtikkel ilmus esmakordselt 03.04.2022
KÜÜSLAUGUGA KOKKAMISE VEAD: ega sina nendes süüdi pole? Küüslauk on kasulik ja maitsev, kui õigeid lihtsaid nippe kasutada
Küüslauku on vaat et asendamatu osade toitude rikastaja, kuid paraku ei oska paljud meist selle imelise vilja omadusi täies ulatuses ära kasutada. Küüslauku valesti kasutades röövid oma toidult loodetud hõrgu maitse ja tervislikud omadused.
Tänu tugevale põletikuvastasele toimele on küüslauk hädavajalik erinevate külmetushaiguste puhul. Küüslaugust on abi nii bakteriaalsete kui ka viiruse põhjustatud haiguste puhul. Ühes katses täheldati, et ainuüksi purustatud toore küüslaugu lõhn tapab baktereid kuni 20 cm raadiuses 4 tunni vältel. Lisaks on väidetud, et küüslauguekstraktid hävitavad mitmeid antibiootikumidele resistentseid baktereid.
Küüslauguga kokkamisel tuleb aga silmas pidada teatud knihve, et taime head omadused kahjustada ei saaks.
Kommentaarid (0)